Vrouwen walsen over Albanië heen

De Nederlandse voetbalsters hebben in de WK-kwalificatiereeks een overtuigende overwinning geboekt. Albanië werd in Helmond met liefst 10-1 verslagen.

De uitwedstrijd tegen Albanië was al met 4-0 gewonnen, dus een ruime zege werd verwacht. Claudia van den Heiligenberg scoorde al na vier minuten, maar daarna duurde het even voor Renée Slegers de score opvoerde met drie treffers binnen vier minuten.

Na een eigen doelpunt van Lucy Gjini maakte Albina Rrahmani (strafschop na een onnodige overtreding van Stephanie van der Gragt) de derde Albanese goal van deze kwalificatie.

Na rust werden er tien kansen gemist, alvorens Oranje in het slotkwartier dankzij Lieke Martens (2x), Slegers (2x) en Eshly Bakker toch nog de dubbele cijfers haalde.

Oranje aan kop

Nederland gaat in groep 5 aan de leiding met 16 punten uit 7 wedstrijden. Noorwegen (12 uit 4) is de favoriet voor groepswinst. Oranje zal waarschijnlijk met België moeten strijden om plaats twee. De vier beste nummers twee spelen in play-offs om twee WK-tickets.