NOS NieuwsAangepast

Top 40-record voor Pharell

Pharrell Williams heeft met zijn nummer Happy de grootste Top 40-hit ooit op zijn naam staan. Hij verslaat daarmee Gotye, die sinds 2012 de titel had dankzij Somebody That I Used To Know.

De ranglijst wordt samengesteld door nummers per week een waarde te geven. Nummer 1 is 40 punten waard, nummer 2 39 en zo verder. Zo komt Williams op een cumulatieve score van 1209. Het is voor het eerst dat iemand door de 1200-puntengrens gaat.

Williams staat inmiddels 35 weken in de Top 40, waaronder vier weken op nummer 1. Waarschijnlijk zal hij zijn record nog verder aanscherpen, want hij staat in de nieuwe lijst op nummer 12.

Zorba

Happy komt uit de film Verschrikkelijke Ikke 2 en werd ook genomineerd voor een Oscar. In Groot-Brittannië slaagde hij erin drie afzonderlijke keren op nummer 1 te komen.

Het Trio Hellenique droeg 47 jaar de titel grootste Top 40-hit met La Danse de Zorba. In de top-5 staan verder nog This Strange Effect van Dave Berry en Je T'Aime Moi Non Plus van Jane Birkin en Serge Gainsbourg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl