Verlinden zwemt Nederlands record

Joeri Verlinden heeft donderdag bij de Swim Cup in Eindhoven zijn Nederlands record op de 50 meter vlinderslag aangescherpt.

De Limburger, die ruim een jaar uit de roulatie was met blessureleed, tikte in de halve finales aan in 23,63. Het oude record was sinds augustus 2010 met 23,66 al in handen van Verlinden.

Hij zwemt bij de Swim Cup zijn eerste wedstrijden na een schouderblessure, een gebroken pols en hartproblemen. De finale van de 50 vlinder wordt later deze donderdag gezwommen. Het Nederlands record is niet voldoende voor het EK-limiet, dat staat op 23,21.

Niet durven denken

"Dat het zo goed zou gaan, had ik niet durven denken", zei Verlinden. "Al was ik vorig jaar bij het trainingskamp in Thailand ook al heel erg goed, maar dat heb ik toen nooit kunnen laten zien. Maar het is mooi dat dit er na slechts 3,5 week trainen uitkomt."

Het was voor zijn coach Martin Truijens een bijzonder moment om Verlinden weer het water in te zien gaan. "Ik was heel blij. Dat hij nu al zo'n goede tijd zwemt, geeft vooral aan wat een goede zwemmer hij is. Hij heeft zich teruggeworpen op de essentie en heeft zich alleen gefocust op hoofdzaken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl