NOS NieuwsAangepast

Colbert vervangt Letterman

De Amerikaanse talkshow-presentator Stephen Colbert volgt David Letterman op als die volgend jaar stopt met de Late Show. Dat heeft omroep CBS bekendgemaakt.

"Ik ben dolgelukkig en vereerd dat CBS mij heeft gevraagd. Ik ga meteen een gleuf in mijn voortanden slijpen", grapte Colbert op Twitter over Lettermans kenmerkende glimlach.

Rivaal

Letterman maakte begin deze maand bekend dat hij in 2015 stopt op een nader te bepalen datum. Hij is dan ruim twintig jaar de presentator geweest van het legendarische latenightprogramma.

De grote rivaal van Letterman, Jay Leno, stopte eerder dit jaar ook al met zijn Tonight Show. Hij werd succesvol opgevolgd door Jimmy Fallon: de kijkcijfers stegen van 3,5 miljoen naar 5,2 miljoen.

Blaaskaak

Colbert heeft al negen jaar nog een televisieprogramma op de kleinere zender Comedy Central, The Colbert Report. Daarin speelt hij consequent een rabiaat conservatieve blaaskaak.

In een eerste interview zegt Colbert dat hij dat typetje niet zal handhaven. "Ik zal het karakter loslaten, dus dan kunnen we allemaal zien hoeveel van hem eigenlijk in mij zit. Ik kijk ernaar uit."

Prijzen

Met zijn Report won Colbert al meerdere entertainmentprijzen, zoals vier Emmy's, maar opvallend genoeg ook de journalistieke Peabody Award. Hij kreeg die prijs omdat hij op spottende wijze de gecompliceerde regelgeving voor campagnedonaties aan de kaak stelde.

Voordat hij zijn eigen show kreeg, was Colbert een verslaggever bij The Daily Show with Jon Stewart, een satirisch nieuwsprogramma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl