Bobsleecoach Minichiello stapt op

Nicola Minichiello stopt als coach van de Nederlandse bobsleeërs. De Britse had de afgelopen twee jaar de verantwoordelijkheid over de Nederlandse bobsleeploeg.

Onder haar leiding bereikte Esmé Kamphuis op de Olympische Winterspelen van Sotsji de vierde plaats in de tweemansbob. De Britse Minichiello, die zelf meerkampster was voor ze in 2001 overstapte naar het bobsleeën, was de eerste vrouwelijke bobsleetrainer die het tot bondscoach van een land wist te schoppen.

Voorzitter van de bobsleebond Frans Bakker kijkt met tevredenheid terug op het tijdperk Minichiello. "We hebben een risico genomen door haar twee jaar geleden aan te stellen als beginnende coach. Maar als we naar de resultaten van vooral Esmé Kamphuis kijken, heeft ze het fantastisch gedaan."

Volgens Bakker moest Minichiello dan ook niet weg. "Ze heeft zelf de afweging gemaakt om een andere uitdaging te zoeken, nog voordat wij de voorbije Spelen hebben geëvalueerd." Het is nog niet duidelijk wie Minichiello moet opvolgen als bondscoach van de Nederlandse bobsleeërs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl