NOS SchaatsenAangepast

Orie: hart zegt dat Kramer lukt

Als het aan Jac Orie ligt dan schaatst Sven Kramer het komende seizoen voor zijn team BrandLoyalty. "Ik heb al een paar keer met Sven gesproken en de interesse komt van beide kanten."

Kramer gaf het twee weken geleden al aan, toen hij bekend maakte dat hij de samenwerking met Gerard Kemkers stop had gezet. Hij ziet wel wat in een samenwerking met Orie. Dat is dus wederzijds. "Ik zou met zo'n sporter best een periode mee willen werken. Het zou een mooie uitdaging zijn, zeker omdat Sven zich wil gaan richten op de 1500 meter", aldus Orie.

Constructie

Een groot obstakel in het aantrekken van Kramer zijn de financiën. Hoofdsponsor BrandLoyalty kan niet alleen voor die kosten opdraaien. "Daarvoor zal nog een constructie moeten worden gevonden. Ik hoop dat we die kunnen vinden. Er zijn dan sponsoren nodig die samen kunnen gaan met BrandLoyalty. Maar ik weet hoe moeilijk het kan zijn om een sponsor te vinden. Al zou je toch zeggen dat het met een Sven Kramer mogelijk moet zijn. Mijn hart zeg dat het mogelijk is, mijn verstand zegt dat het moeilijk gaat worden", zegt Orie.

Gesprekken

Hoe concreet alles nu is kan Orie nog niet zeggen: "We hebben over en weer al wel wat opties besproken. Ik heb nu een paar keer met Sven gesproken en hij houdt natuurlijk ook andere opties open. Onze eerste intentie is natuurlijk een sprintploeg en die gaat er ook komen, maar in het verleden hebben we bijvoorbeeld ook een ploeg gehad met Gianni Romme en Erben Wennemars. Het lijkt mij in ieder geval een mooie uitdaging. Wanneer er duidelijkheid komt weet ik niet, eerst moeten we alle hobbels zien te nemen. Wat ik echt weet is dat er over en weer goede interesse is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl