NOS NieuwsAangepast

Vader: het zijn verstandige meiden

"Het begon ons allemaal te lang te duren. We hadden het gevoel dat we naar Panama moesten gaan", zegt Hans Kremers, vader van één van de Nederlandse vrouwen die sinds vorige week worden vermist in Panama. Dinsdag kwam hij met zijn vrouw aan in het stadje Boquete, waar de vrouwen voor het laatst werden gezien. Correspondent Marc Bessems zocht hen op.

Waarom bent u naar Panama gekomen?

"We hebben afgelopen zaterdag besloten dat we toch naar Panama moesten gaan. We hadden het gevoel dat we in Nederland alles gedaan hadden wat we daar konden doen. Er is in Nederland heel veel aandacht voor de verdwijning van Kris en Lisanne, maar het duurde ons allemaal te lang. We moeten haar zelf maar gaan ophalen, dachten we, bij wijze van spreken. Daarom hebben we besloten om hiernaartoe te gaan. Sinds twee dagen zijn we nu in Boquete."

Wat is uw indruk van de zoekactie?

"Ik ben onder de indruk van deze zoekactie. Gisteren heb ik gesproken met de directeur van Sinaproc (de Panamese burgerbescherming, red.) en als ik zie hoe veel moeite men doet, hoeveel politie en gespecialiseerde manschappen er worden ingezet en hoeveel vrijwilligers er helpen zoeken, dan voelt dat heel goed. Ik ben ervan overtuigd dat de autoriteiten hier alles uit de kast halen om ze terug te vinden."

Volgt u alle geruchten over de vermissing?

"De meeste geruchten ken ik niet, want ik volg niet wat daar allemaal over gezegd wordt. Mensen gaan speculeren en kleine plukjes informatie aan elkaar verbinden, die wellicht niks met elkaar te maken hebben. Daar maken ze dan een verhaal van, omdat iedereen probeert tot een oplossing te komen. Ik volg alleen wat de autoriteiten zeggen en welke feiten vaststaan. Alle scenario's worden hier open gehouden."

Wat zijn het eigenlijk voor meiden?

"Het zijn geen meiden die veel risico nemen. Het zijn verantwoordelijke en verstandige meiden die weten wat ze doen. Ze hebben goed overwogen waar ze naartoe wilden gaan en wat voor vrijwilligerswerk ze wilden doen. Ze hebben dit via een organisatie geboekt, dus op zich was alles geregeld en kon er weinig misgaan. Maar blijkbaar is er dus toch iets misgegaan, want anders waren we nu niet al een week aan het zoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl