NOS NieuwsAangepast

Ouders herkennen 'John Smith'

De man die al maanden geen idee heeft wie hij is en daarom maar 'John Smith' wordt genoemd, is herkend door zijn Tsjechische ouders. Dat melden Noorse media. De ouders kwamen Smith op het spoor dankzij de foto die de Noorse politie verspreidde, in de hoop dat iemand hem zou herkennen.

Tegen Noorse journalisten zegt de man dat hij erg blij is dat zijn ouders hem op het spoor zijn gekomen. Zelf weet hij nog niet zeker of deze mensen daadwerkelijk zijn ouders zijn. Smith vreesde dat het lang zou duren voordat er tips zouden komen over zijn identiteit, maar het duurde uiteindelijk twee dagen. "Het is absoluut fantastisch", zegt hij.

De man had zelf al het idee dat hij uit Tsjechië kwam, omdat hij vloeiend Tsjechisch spreekt. Zijn naam is nog niet vrijgegeven.

Losse eindjes

'Smith' heeft geen idee wat er nu gaat gebeuren. "Er zijn nog veel losse eindjes en onbeantwoorde vragen. Ik hoop stap voor stap uit te vinden wie ik ben." Hij is iedereen die e-mails heeft gestuurd dankbaar. Hij was bang dat er alleen maar grappen over hem gemaakt zouden worden, maar de berichten gaven hem vooral steun.

De man werd in december in de sneeuw in Oslo gevonden zonder identiteitspapieren. Hij lag uren in coma in een Noors ziekenhuis. Interpol stuurde eerder al zijn foto en vingerafdrukken naar Oost-Europese politiekorpsen, maar daar stond hij niet in de systemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl