NOS SportAangepast

Isner verliest van Duitse laagvlieger

John Isner is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Houston verrassend uitgeschakeld. De Amerikaanse titelhouder verloor op het Texaanse gravel in drie sets van de Duitser Dustin Brown: 4-6, 7-6 (6), 6-7 (4).

Brown (ATP-101) verdient doorgaans zijn punten in het challengercircuit, maar noteert af en toe een opvallend resultaat op het hoogste niveau. Tegen Isner boekte de 29-jarige Brown zijn eerste overwinning ooit tegen een toptien-speler. Isner is momenteel de mondiale nummer negen.

In de tweede set miste Brown al twee matchpoints, maar de speler met Jamaicaanse roots hield zijn zenuwen in bedwang. "Het is een kwestie van continu in deze situatie te komen tegen dit soort jongens. Ik blij dat ik deze keer heb weten te winnen."

De Bakker eruit in dubbelspel

Thiemo de Bakker werd ook uitgeschakeld in het dubbelspel. De Westlander vormde in Houston een gelegenheidskoppel met z'n coach Melle van Gemerden. Het Nederlandse duo verloor met 3-6, 5-7 van de Amerikaan Austin Krajicek en de Nieuw-Zeelander Michael Venus. De Bakker strandde eerder deze week in de kwalificaties van het enkelspel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl