Atlético schakelt Barcelona uit

Atlético Madrid is ten koste van FC Barcelona doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. Na de 1-1 in Catalonië werd het in een kolkend Vicente Calderon 1-0 voor de Madrilenen. Het is voor het eerst in zeven jaar dat Barcelona al voor de halve finales strandt.

Atlético moest het zonder Diego Costa stellen, maar het gemis van de sterspeler leek het spel van de thuisploeg niet te beïnvloeden. De Madrilenen openden furieus en kregen al snel loon naar werken. Adrián López raakte eerst met een vlammend schot de paal, maar kopte de bal enkele seconden later terug op Koke, die fraai raak schoot.

Paal en lat

De honger van Atlético was daarmee nog lang niet gestild. De ploeg bleef in een moordend tempo de aanval zoeken en Barcelona kwam er totaal niet aan te pas. De bezoekers hadden echter het geluk dat David Villa het vizier net niet op scherp had staan, want de oud-spits van Barcelona raakte met prachtige schoten de paal en de lat.

Ondanks het Madrileense overwicht, wist Barça toch twee keer voor gevaar te zorgen. Lionel Messi kopte eerst rakelings naast en was tien minuten later na een knappe actie van Neymar eveneens dicht bij de gelijkmaker.

Madrileense counters

Na een half uur ging de Madrileense storm wat liggen en ook na rust kwam Barcelona meer aan voetballen toe. Dat leverde al snel kansen op voor Neymar en Andres Iniesta, maar zij konden het net niet vinden.

Atlético loerde in de tweede helft meer op de counter en was daar enkele keren bijna succesvol mee. Diego, Gabi en Raúl García slaagden er echter niet in de bevrijdende tweede treffer te maken, waardoor het lang spannend bleef. De thuisploeg kreeg ook nog bijna de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen, maar Neymar kopte naast.