Titel lonkt voor Alterno en Landstede

De volleybalsters van Alterno hebben hun eerste landstitel voor het grijpen. In de finale van de play-offs (best-of-5) werd ook het tweede treffen met Sliedrecht Sport in winst omgezet: 25-17, 25-23, 26-24.

Titelverdediger Sliedrecht eindigde de reguliere competitie als eerste en werd vooraf bestempeld als de favoriet, maar daar heeft Alterno geen boodschap aan. Waar de eerste finalewedstrijd nog een zenuwslopende strijd werd, was de club uit Apeldoorn in de tweede superieur.

Aan de hand van Celeste Plak (goed voor 13 punten) werd Sliedrecht in de eerste set weggespeeld. De tweede en derde set waren wat spannender, maar Alterno bleef altijd aan de goede kant van de score.

Landstede oppermachtig

De mannen van Landstede Volley lijken hun tweede landskampioenschap nauwelijks te kunnen ontgaan. In de tweede finale-wedstrijd (best-of-5) deelde de Zwolse club een flink pak slaag uit aan Draisma Dynamo: 25-20, 25-17, 25-18.

Het luidruchtige publiek van 14-voudig kampioen Dynamo ging er in de eigen hal in Apeldoorn eens goed voor zitten, maar voor hen werd het geen leuke avond. De thuisploeg werd helemaal weggeserveerd door de bezoekers.

In de derde set vloog Landstede naar een 17-7 voorsprong. Heel even deed de ploeg van coach Jorg Radstake wat terug, maar het gat was al geslagen. Zaterdag kan Landstede in Zwolle de titel pakken.