NOS NieuwsAangepast

Iran: kernprogramma nooit opgeven

Iran zal zijn nucleaire programma niet opgeven en zeker niet vertragen. Dat heeft de hoogste geestelijk leider van het land Ayatollah Khamenei gezegd.

Gisteren en vandaag werd in Genève onderhandeld over het nucleaire programma van Iran. Vertegenwoordigers van het regime spraken op hoog niveau met afgevaardigden van de zogeheten P5+1, de Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

De onderhandelingen hebben nog geen duidelijk resultaat opgeleverd. De partijen hebben afgesproken om in mei verder te praten.

Vijandigheid

Ayatollah Khamenei zei in een reactie dat zijn land deelneemt aan de onderhandelingen om "de sfeer van vijandigheid" tussen Iran en de internationale gemeenschap weg te nemen.

Hij riep zijn onderhandelaars in Genève op om geen enkele deal te aanvaarden die Iran het recht ontzegt om kernenergie voor vreedzame doeleinden te ontwikkelen.

De P5+1 willen dat Iran de verrijking van uranium terugschroeft. De zes zijn bang dat het land kernwapens ontwikkelt. In ruil zouden de sancties tegen Iran gedeeltelijk of geheel worden opgeheven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl