NOS NieuwsAangepast

Weer pings in zoekgebied MH370

In het gebied waar naar de vermiste Maleisische Boeing wordt gezocht, zijn opnieuw signalen opgevangen. Het hoofd van het Australische team dat de zoekactie coördineert, Angus Houston, zei dat de zogeheten pings gistermiddag en gisteravond zijn geregistreerd.

De eerste ping duurde ruim vijf minuten, de tweede zeven. Houston sprak de hoop uit dat er binnen een paar dagen duidelijkheid komt over de laatste rustplaats van vlucht MH370.

Dit weekend werden de eerste signalen opgevangen die mogelijk afkomstig zijn van de zwarte doos van vlucht MH370, allemaal in hetzelfde gebied van ongeveer 25 vierkante kilometer.

Ocean Shield

De signalen zijn opgevangen door het Australische schip Ocean Shield, dat is uitgerust met speciale Amerikaanse apparatuur.

De zwarte dozen kunnen mogelijk antwoord geven op de vraag wat er precies met het toestel is gebeurd. De Maleisische regering heeft meegedeeld dat het toestel moedwillig van koers is veranderd, maar een mechanisch defect kan ook niet worden uitgesloten.

De batterijen van de zwarte dozen zijn inmiddels bijna op. De zoektocht naar het toestel op de bodem van de oceaan zal worden uitgevoerd met een onderzeeër, voorlopig nog in combinatie met de zogeheten 'pinger locater'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl