NOS VoetbalAangepast

Chelsea door ten koste van PSG

Chelsea heeft ten koste van Paris Saint-Germain de halve finales bereikt van de Champions League. Dankzij een 2-0 zege op Stamford Bridge poetste het de 3-1 nederlaag van vorige week in Parijs weg.

Een half uur lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor PSG, dat zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic startte en met Gregory van der Wiel op de bank. Chelsea viel aan, hield het tempo hoog zonder daarbij defensief al te veel risico te nemen.

Na een klein half uur behoedde doelman Salvatore Sirugu PSG voor een achterstand met een knappe reflex op een van richting veranderde vrije trap van Frank Lampard. Even later moest hij alsnog passen op een schot van André Schürrle.

Schürrle, die na een kwartier de geblesseerde Eden Hazard had vervangen, kon vrij inschieten nadat hij bij een uitworp de bal voor zijn voeten kreeg. Chelsea deed er prompt nog een schepje bovenop, PSG werd teruggedrongen en kwam goed weg toen Gary Cahill van dichtbij over schoot.

Twee keer op de lat

Na rust vloog Chelsea er opnieuw fel in en opnieuw leverde de opportunistische spelopvatting kansen op. Eerst schoot Schürrle op de lat na een pass van Willian en even later trof ook Oscar de deklat uit een vrije trap.

Na een uur was PSG voor het eerst gevaarlijk via Ezequiel Lavezzi die een vrije trap vanaf links naar de verre kruising krulde. Doelman Petr Cech redde echter bekwaam.

Een kwartier voor tijd had Edinson Cavani het duel op slot kunnen gooien. Hij controleerde op fraaie wijze een prachtige dieptepass om vervolgens hoog over te schieten. Omdat Chelsea moest komen, kwam er ook wat meer ruimte en PSG profiteerde daar even later bijna van via Lucas, die echter de bal recht op Cech af schoot.

De tijd begon te dringen voor Chelsea dat steeds meer aandrong en ook steeds meer mensen naar voren dirigeerde. Vlak voor tijd leverde die aanpak de zo gedroomde treffer op: in het gedrang bij een schot voor doel kon Demba Ba de bal al vallend binnen werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl