Real Madrid ontsnapt in Dortmund

Real Madrid heeft ten koste van Borussia Dortmund de halve finales van de Champions League gehaald, maar dat ging voor de Spanjaarden met meer moeite dan verwacht. Na in Madrid met 3-0 verloren te hebben, rook Borussia thuis aan een stunt, maar ondanks een grote hoeveelheid kansen bleef het bij een 2-0 zege voor de verliezend finalist van vorig jaar.

Real, dat de hele wedstrijd speelde zonder de licht geblesseerde Cristiano Ronaldo, oogde in de eerste helft ongeïnspireerd, maar kreeg in de beginfase wel een buitenkansje om de strijd definitief te beslissen.

De bal belandde op de penaltystip nadat Lukasz Piszczek de bal (ogenschijnlijk per ongeluk) tegen zijn hand had gekregen bij een voorzet van Fabio Coentrao. Angel di Maria gleed echter bij het nemen van de strafschop weg en zag zijn inzet gestopt door Roman Weidenfeller.

Reus biedt Borussia hoop

Vervolgens nam Borussia het heft in handen en bleef Real slordig bleef spelen met als gevolg nog voor de rust twee Duitse treffers. Marco Reus opende de score nadat hij de bal had onderschept die door Pepe te slap op zijn doelman Iker Casillas was teruggekopt.

Ook de 2-0 kwam voort uit slordig verdedigen van de Madrilenen. Asier Illarramendi leed balverlies, waarna Robert Lewandowski tegen de paal schoot en Reus uit de rebound zijn tweede treffer maakte.

Real blijft ternauwernood overeind

Na de rust was Real beter bij de les en al snel zorgde Gareth Bale voor gevaar. Zijn schot werd gestopt door Weidenfeller. Naarmate de tweede helft vorderde, werd Borussia weer sterker en kregen de Duitsers de ene kans na de andere.

Henrikh Mkhitaryan trof de paal, kwam uit de rebound evenmin tot scoren en zag later ook nog een schot gestopt door Casillas. Ook Kevin Grosskreutz nam de doelman van Real onder vuur, maar ook zijn inzet werd gekeerd.