NOS NieuwsAangepast

Schip vermiste solozeiler gevonden

Op de Atlantische Oceaan is het schip gevonden van de vermiste solozeiler Sietse Hagen. Dat meldt de politie. Van de zeiler zelf ontbreekt ieder spoor.

De ervaren zeiler was op 15 januari vertrokken met de acht meter lange "Pokerface" vanuit zijn woonplaats Tenerife op de Canarische Eilanden naar Barbados. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Hagen staat internationaal gesignaleerd als vermist.

Leeg schip

De bemanning van een Nederlands zeeschip dat onderweg was van Savannah in de VS naar Agadir in Marokko zag het schip van Hagen drijven ongeveer 2000 kilometer uit de kust van Marokko.

Toen de bemanning geen reactie kreeg op pogingen om contact te leggen met het zeilschip, werd besloten om aan boord te gaan.

Zwaar gehavend

Aan boord van het zeilschip bleek niemand aanwezig te zijn. Wel lagen er papieren van Hagen. Het schip was volgens de kapitein van het Nederlandse zeeschip zwaar gehavend.

Nadat de bemanning alle documenten en waardevolle zaken van boord had gehaald, heeft de kapitein de "Pokerface" laten zinken, zodat het geen gevaar kan opleveren voor de scheepvaart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl