NOS SportAangepast

Hockeyer Ronald Brouwer stopt

Ronald Brouwer stopt met hockeyen. De speler van Bloemendaal die 220 keer uitkwam voor Oranje vindt het na zestien jaar op het hoogste niveau wel mooi geweest. Brouwer gaat zich richten op het beter maken van spitsen met zijn eigen Hockey Strikers Academy.

Brouwer was een succesvolle spits, die tachtig keer scoorde voor het Nederlandse hockeyteam. Hij begon zijn carrière bij HGC en was vervolgens acht jaar lang een belangrijke schakel bij Bloemendaal.

Brouwer gaat verder als doctor ingenieur in de civiele techniek en richt 'BrouwerPlay' op, zijn eigen Hockey Strikers Academy.

"BrouwerPlay richt zich zowel nationaal als internationaal op het nog beter maken van topspitsen en talentvolle jonge spitsen. Passend bij mijn filosofie dat bij spitsen een specifieke techniek en een bepaald gedrag, binnen een totaal teamconcept, tot succes leidt", aldus Brouwer.

Successen

Hij kende nogal wat successen in zijn carrière. Zo werd hij met Oranje tweede op de Olympische Spelen in Athene (2004), was er twee keer brons op het WK (2002 en 2010), werd hij Europees Kampioen in 2007 en won hij drie keer de Champions Trophy. In 2004 werd hij genomineerd voor de beste speler van de wereld.

Met Bloemendaal werd hij van 2007 tot en met 2010 Nederlands kampioen en won hij in 2009 en 2013 de EHL. Aankomend weekend kan Brouwer zijn carrière op een passende manier afsluiten. Dan speelt Bloemendaal de finale en kan Brouwer dus voor de vijfde keer landskampioen worden.

"Ik ben enorm dankbaar voor een geweldig succesvolle hockeycarrière. Daarvoor dank ik de coaches, trainers en medespelers, waardoor ik succesvol heb kunnen worden. Hoewel ik stop als actief speler wil ik nu al mijn kennis, kunde en passie in blijven zetten voor de hockeysport", zegt Brouwer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl