NOS SportAangepast

Schröder blijft op London rijden

De Oostenrijkse miljardair Gaston Glock heeft het toppaard London gekocht voor, inclusief veilingkosten, ongeveer 10 miljoen euro. Gerco Schröder kan blijven rijden op London, waardoor de topcombinatie behouden blijft voor de Nederlandse springsport.

Veiling

London was één van de paarden die geveild werden, nadat vastgoedbedrijf Eurocommerce failliet ging. Er was veel belangstelling voor London vanuit het Midden-Oosten en Rusland. Gerco Schröder behaalde in 2012 bij de Olympische Spelen twee zilveren medailles op het springpaard.

De Nederlandse paardensportwereld leefde de afgelopen dagen tussen hoop en vrees, omdat London naar het buitenland leek te vertrekken. Wapenfabrikant Glock en zijn partner Kathrin traden al eerder op als mecenas. "Zij hebben een paardenbedrijf opgericht in Oostenrijk en daar ontbreekt het aan niets. Sinds 2011 werken ze al samen met dressuurruiter Edward Gal en Hans Peter Minderhoud", vertelt NOS-commentator Laurens van Lieren.

Olympische Spelen

London zal volgens hem ook over twee jaar bij de Olympische Spelen mee kunnen doen om de medailles:"In eerste instantie zijn de pijlen gericht op de wereldruiterspelen in Frankrijk. Daar zal waarschijnlijk een beroep worden gedaan op Schröder en London. Maar zeker ook op de Spelen. Het paard heeft een leeftijd waarop het de Olympische Spelen kan gaan halen."

Ook twee andere paarden blijven in Nederlandse handen. Sponsoren van ruiter Wout Jan van der Schans hebben zowel Seoul als Capetown gekocht. Albert Voorn is Tobalio wel kwijt. Dit paard is gekocht door de Saudische springruiter Al Shabatly. Hij kocht ook nog twee andere paarden, Callahan en Sacramento.

Rabobank

De Rabobank, de grootste schuldeiser van Eurocommerce, is tevreden met de totale opbrengst van de veiling, 11,5 miljoen euro plus de kosten die de kopers nog kwijt zijn aan belastingen en vergoedingen aan het veilinghuis. De Rabobank had nog voor ruim vijftig miljoen aan vorderingen uitstaan. Drie paarden zijn niet verkocht. De bank kijkt nog wat met de dieren gaat gebeuren. Het landgoed met de stallen komt in de openbare verkoop. De veiling daarvan bracht te weinig op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl