NOS SportAangepast

Ferrari-baas: auto's te langzaam

Luca di Montezemolo, de grote baas van Ferrari, kan de anonieme rol van zijn auto's in de Formule 1 bijna niet meer aanzien. "Het bevalt mij totaal niet om Ferrari op deze manier te zien rijden."

Di Montezemolo wil daarom ook niets weten van de positieve geluiden over de race in Bahrein. De Grand Prix werd door kenners omschreven als een van de spannendste races van de laatste jaren, met name vanwege de vele inhaalmanoeuvres.

Negende en tiende

De Italiaanse baas had alleen maar oog voor zijn eigen bolides. Fernando Alonso en Kimi Raïkkönen werden slechts negende en tiende. "Ik had geen hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Maar ik had toch op iets meer gerekend. Het is pijnlijk om Ferrari zo langzaam te zien gaan'', reageerde Di Montezemolo na de race in Bahrein.

Alonso, de wereldkampioen van 2005 en 2006, probeerde positief te blijven. "We kunnen niet tevreden zijn over hoe het nu gaat. Onze focus moet erop liggen dat we dag en nacht keihard blijven werken. Het is nog vroeg in het seizoen. Ik denk dat we nog wel voor een ommekeer kunnen zorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl