NOS SportAangepast

Durant overtreft Michael Jordan

Kevin Durant heeft Michael Jordan overtroffen. De speler van Oklahoma City maakte in het duel met Phoenix Suns (122-115 nederlaag) voor de 41ste NBA-wedstrijd op rij minimaal 25 punten.

Daarmee passeerde hij Jordan, die in het seizoen 1986/87 veertig duels op rij minstens 25 punten maakte. Durant hoeft nog maar twee spelers boven zich te dulden: Wilt Chamberlain (106 duels in 1961/62 en 1962/63) en Oscar Robertson (46 wedstrijden in 1963/64).

Jordan schittert op golfbaan

Jordan stond dit weekend zelf op de golfbaan. Tijdens het Celebrity Invitational-toernooi in Las Vegas putte hij de bal vanaf buiten de green in de hole, wat hem een birdie opleverde.

De opbrengst van het toernooi gaat naar de Make-A-Wish-Foundation. Een organisatie die de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult.

Portland Trail Blazers naar play-offs

Terug naar het basketbal. Voor het eerst in drie jaar plaatste Portland Trail Blazers zich weer voor de play-offs van de NBA. Dat gebeurde door op eigen veld met 100-94 te winnen van New Orleans Pelicans.

Portland staat met 50 overwinningen tegenover 28 nederlagen vijfde in de Western Conference en kan een plaats bij de eerste acht (en daarmee een ticket voor de play-offs) niet meer mislopen. De vorige twee seizoenen eindigden de Trail Blazers in de onderste regionen.

Dit jaar boekte de ploeg onder leiding van tweedejaars coach Terry Scotts veel progressie. Mede door het sterke spel van Damian Lillard, vorig seizoen rookie van het jaar, zijn de Blazers een factor van betekenis geworden.

LaMarcus Aldridge was met 25 punten en 18 rebounds uitblinker bij Portland, maar ook Wesley Matthews viel op met 21 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl