NOS NieuwsAangepast

Darth Vader wordt geen president

De Oekraïense Darth Vader mag niet meedoen aan de verkiezingen die in mei worden gehouden. De autoriteiten weigeren hem op de lijst te zetten, omdat ze twijfelen aan de geldigheid van zijn documenten.

De man dook de afgelopen maanden geregeld op bij de protesten in Kiev. Verkleed als het personage uit Star Wars demonstreerde hij mee op het Onafhankelijkheidsplein.

De Oekraïense Internetpartij schoof hem daarna naar voren als presidentskandidaat. De man schreef zich in als Darth Vader en betaalde het inschrijfgeld van omgerekend 165.000 euro. Hij zei dat hij Oekraïne wil veranderen in een "Galactic Empire" (een term uit de Star Wars-filmreeks).

Elektricien

Naar nu blijkt gaat onder het zwarte kostuum een elektricien genaamd Viktor Sjevtsjenko schuil. Vorige maand veranderde hij zijn naam in Darth Vader.

Een lid van de kiescommissie suggereerde eerder dat de presidentiële campagne van de elektricien een truc is van Rusland. De Russische autoriteiten zouden de verkiezingen in Oekraïne in diskrediet willen brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl