NOS NieuwsAangepast

Zoektocht duo Panama gaat door

De twee Nederlandse vrouwen die worden vermist in Panama zijn nog niet terecht en de zoektocht gaat door. De Panamese autoriteiten hebben de familie van de twee ervan verzekerd dat het land alles doet om hen te vinden.

De twee vrouwen van 21 en 22, Lisanne Froon en Kris Kremers, verdwenen dinsdag. Volgens de directeur van een taalschool waar ze studeerden, werden ze als laatste gezien op een wandelroute bij de stad Boquete.

De families van de vrouwen zijn afgereisd naar Panama. Daar spraken ze met de gouverneur van de provincie waarin Boquete ligt. Hij zei dat de Panamese regering geen moeite zal sparen in de zoektocht naar de twee.

Vertrouwen

De gouverneur bedankte de Nederlandse ambassade voor het vertrouwen dat het land krijgt bij de reddingsoperatie. Zo'n 25 mensen zijn naar de vrouwen op zoek. Ze gebruiken ook helikopters.

Het hoofd van de reddingsoperatie zei dat momenteel wordt gezocht in ontoegankelijk gebied, met veel hoogteverschillen. Ook de weersomstandigheden zijn slecht: het is bewolkt.

De Nederlandse ambassadeur in Panama zei eerder dat hij tevreden is over de manier waarop de Panamezen de zaak behandelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl