NOS SportAangepast

Federer redt Zwitserland, GB verliest

Zwitserland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de halve finales van het toernooi om de Davis Cup bereikt. De Zwitsers maakten in de kwartinales voor eigen publiek een 2-1 achterstand tegen Kazachstan goed: 3-2.

Zaterdag hadden Aleksander Nedovjesov en Andrej Goloebev in Geneve gestunt in het dubbelspel tegen Stanislas Wawrinka en Roger Federer, die samen in 2008 in Peking olympisch goud veroverden.

De Zwitserse toppers (de nummers drie en vier van de wereld) stelden zondag orde op zaken. Nadat Wawrinka moeizaam, maar verdiend Michail Koekoesjkin had verslagen, maakte Fededer het karwei in de vijfde partij gedecideerd af. Hij versloeg de Kazach Andrej Goloebev in drie sets: 7-6 (0), 6-2 en 6-3.

"We zijn heel erg opgelucht en blij", reageerde Federer na zijn partij. "Het was een lang weekend met heel veel tennis. Gelukkig stelde Stan mij nog in de gelegenheid om te spelen vandaag."

Italië klopt Groot-Brittannië

In de halve finales stuit Zwitserland op Italië, dat tegen Groot-Brittannië met een 2-1 achterstand de laatste slotdag inging, maar het tij wist te keren. In Napels was Fabio Fognini de grote man voor de thuisploeg door Andy Murray opzij te zetten. Andreas Seppi had vervolgens weinig moeite met James Ward: 6-4, 6-3, 6-3.

De andere halve finale gaat tussen Tsjechië en Frankrijk. De Tsjechen wonnen simpel met 5-0 van Japan, Frankrijk poetste in Nancy tegen Duitsland een verrassende 0-2 achterstand weg en won met 3-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl