NOS NieuwsAangepast

Opnieuw doden clanstrijd Egypte

Bij een conflict tussen een Arabische en een Nubische clan in het zuiden van Egypte zijn vandaag opnieuw doden gevallen. Twee mensen kwamen om het leven bij een schietpartij bij het plaatselijke ziekenhuis en mortuarium in Aswan.

De gewelddadigheden begonnen nadat studenten van beide stammen over en weer beledigende teksten en tekeningen hadden aangebracht op de muren van een Nubische school.

De leden van beide stammen gebruiken al dagen vuurwapens en benzinebommen om elkaar te bestrijden. Gisteren kwamen bij die strijd zeker 23 mensen om het leven. Zeker 17 doden hoorden bij de Arabische stam Beni Helal.

Brand

Verschillende huizen, winkels en een Nubisch gemeenschapscentrum zijn in brand gestoken door de rivaliserende clanleden.

De Egyptische premier en de minister van Binnenlandse Zaken zijn naar Aswan afgereisd in een poging de gemoederen te bedaren. Ook zijn veiligheidstroepen naar de stad gestuurd om verder geweld tegen te gaan. Veel scholen bleven vandaag dicht en er is een avondklok van kracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl