NOS SportAangepast

Hamilton zegeviert in Bahrein

Formule 1-coureur Lewis Hamilton is winnaar geworden van de grote prijs van Bahrein. De Engelsman van Mercedes, die vorige maand in Maleisië ook al zegevierde, was zijn stalgenoot Nico Rosberg te snel af. Hamilton was een seconde eerder binnen.

Rosberg, die in Australië de openingswedstrijd van het jaar won, vertrok vanaf pole-position, maar Hamilton passeerde de Duitser al in de eerste bocht.

Na een safety-car-situatie omdat Pastor Maldonado vol op Esteban Gutierrez was gebotst waarbij de Mexicaan zelfs over de kop sloeg, kwam twaalf ronden voor het eind het veld samen. De oppermachtige Mercedessen reden vervolgens weer snel weg. Rosberg deed er in de slotfase alles aan om Hamilton in te halen. De ervaren Brit, wereldkampioen in 2008, hield echter knap stand.

Podiumplaats Force India

De derde plaats in Bahrein was voor de Mexicaan Sergio Perez in zijn bolide van Force India, dat daarmee voor de tweede keer in het bestaan van het raceteam een podiumplaats veroverde.

Wereldkampioen Sebastian Vettel kwam in zijn Red Bull niet verder dan de zesde plaats. Die plek neemt de Duitser ook in op de ranglijst na drie van de negentien races. Met zijn 23 punten moet hij echter wel flink toegeven op leider Rosberg (61 punten) en nummer twee Hamilton (50).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl