Bloemendaal en OZ naar finale

De hockeyers van Bloemendaal en Oranje Zwart hebben de finale van de play-offs om de landstitel bereikt. Voor beide volstond een zwaarbevochten gelijkspel in de return.

Bloemendaal was Kampong over twee duels nipt de baas (2-1 en 1-1) en OZ bleef Rotterdam maar net voor (3-1 en 3-3).

Kampong kwam op eigen veld nog wel snel op voorsprong. Constantijn Jonker maakte met een velddoelpunt de 2-1 nederlaag van zaterdag ongedaan. Sterker nog, door het uitdoelpunt stond Kampong virtueel in de finale.

Gesteund door die wetenschap lieten de Utrechters het spel in het vervolg van de eerste helft aan Bloemendaal, dat moeite had met de verdedigende stellingen van Kampong.

Maar in het begin van de tweede helft werden de rollen plots omgedraaid toen Roel Bovendeert de 1-1 aantekende. Anders dan Kampong eerder, bleef Bloemendaal vervolgens met aanvallende intenties hockeyen, waardoor er aan beide kanten kansen ontstonden, maar gescoord werd er niet meer.

Ook OZ door na gelijkspel

Ook in Eindhoven deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Na de openingstreffer van Robert van der Horst leek er geen vuiltje aan de lucht voor Oranje Zwart, dat zaterdag al met 3-1 gewonnen had in Rotterdam.

De regerend landskampioen was echter niet van plan zich al zo vroeg bij de uitschakeling neer te leggen. Bjorn Kellerman maakte uit de rebound van een strafcorner gelijk en Bas Campbell zorgde voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft bleven de doelpunten lange tijd uit, Mink van der Weerden miste zelfs een strafbal, maar net als een dag eerder was de slotfase doelpuntrijk. Gabriel Dabanch en van der Weerden scoorden voor OZ, tussendoor maakte Jeroen Hertzberger de derde van Rotterdam.