NOS SportAangepast

Charlotte Bobcats naar play-offs

Charlotte Bobcats heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2009/2010 weer geplaast voor de play-offs in de NBA, waarin de zestien beste ploegen van het seizoen mogen uitkomen.

De Bobcats van eigenaar Michael Jordan boekten hun 39ste zege van het seizoen door op bezoek in Cleveland de Cavaliers in de verlenging met 96-94 te verslaan. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is Charlotte daarmee zeker van minimaal de achtste plek in de Eastern Conference.

Twee jaar geleden waren de Bobcats nog het slechtste team ooit. In het ingekorte seizoen 2011/2012 werden er zeven wedstrijden gewonnen en 59 verloren, waardoor de club de competitie afsloot met een winstpercentage van .106.

Cavaliers

Center Al Jefferson had in de wedstrijd tegen Cleveland met 24 punten en 15 rebounds een flink aandeel in de productie van de Bobcats. All Star-guard Kyrie Irving maakte liefst 44 punten voor de Cavaliers, een persoonlijk record. Zelfs dat bleek onvoldoende om Cleveland van de achtste seizoenzege in 'overtime' af te houden.

Door de nederlaag kunnen de Cavaliers de play-offs wel vergeten. Atlanta Hawks en New York Knicks staan twee overwinningen voor en gaan vermoedelijk uitmaken wie het laatste ticket voor de play-offs in het oosten opstrijkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl