NOS SportAangepast

Mercedes kan Vettel klap uitdelen

Dikke kans dat Mercedes ook de derde race van dit seizoen in de Formule 1 zal domineren. Nico Rosberg start zondag om 17.00 uur van poleposition in de Grand Prix van Bahrein. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton vertrekt schuin achter hem op de eerste startrij.

De coureurs van Mercedes heersten in de eerste twee races in Melbourne en Sepang. Rosberg kan als leider in het kampioenschap verder uitlopen op de concurrentie, die beduidend minder snel is. Vooral regerend wereldkampioen Sebastian Vettel is op dit moment de dupe van de heerschappij van Mercedes.

Zijn Red Bull kan niet tippen aan de Duitse bolide. Hij moet op het circuit van Sakhir vanaf de tiende plek starten. Vettel won vorig jaar nog in Bahrein.Valtteri Bottas vertrekt vanaf de derde plek. De Finse rijder van Williams dankt die fraaie uitgangspositie aan een sterke kwalificatierace én het terugzetten van Daniel Ricciardo.

De Australiër van Red Bull reed weliswaar de derde tijd in de kwalificatierace, maar moet tien plaatsen naar achteren in de startopstelling. Dat was nog een straf die hij vorige week kreeg na de Grand Prix van Maleisië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl