NOS SportAangepast

Alterno en Landstede starten goed

In de finale van de play-offs om de Nederlandse volleybaltitel hebben de vrouwen van Alterno het eerste duel met Sliedrecht verrassend met 3-2 (11-25, 23-25, 25-16, 25-23, 15-11) gewonnen.

Sliedrecht, dat in 2012 voor het eerst kampioen werd en vorig jaar zijn titel prolongeerde, begon ijzersterk. Na winst in de eerste twee sets sloeg het in de derde direct een gaatje.

Daarna sloop er onzekerheid in het spel van Sliedrecht en kwamen de Apeldoornse dames in hun eerste finale knap terug. Alterno gaf in de vierde set een vroege voorsprong nog wel weg, maar trok de set toch naar zich toe en was in de vijfde het beste tegen de spanning bestand.

Landstede dendert door

Bij de mannen zette Landstede een eerste stap op weg naar prolongatie van de landstitel. De Zwolse ploeg won in de eigen hal het eerste duel met Dynamo met 3-1 (23-25, 25-19, 25-19, 25-19).

Landstede werd vorig seizoen door een zege op Lycurgus voor het eerst in de clubhistorie landskampioen en sloot dit jaar zowel de reguliere competitie als de kampioensgroep als eerste af.

Twaalfvoudig kampioen Dynamo, dat vier jaar geleden voor het laatst de titel pakte, won de eerste set na een spannend slot. In de daaropvolgende sets boden de Apeldoorners goed partij, maar toonde de thuisclub zich net wat koelbloediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl