NOS SportAangepast

Verdachten diefstal Vingino vrij

Alle vijftien mensen die donderdagavond werden opgepakt op een manege in Vijfhuizen na een vechtpartij om het dressuurpaard Vingino, zijn zaterdag op vrije voeten gekomen. Het onderzoek loopt nog.

De politie wilde duidelijk krijgen wat er precies is gebeurd. Omdat het om een grote groep gaat, duurden de verhoren langer. Vingino, die in beslag is genomen, staat volgens de politie op een geheime plek.

Vingino maakt met ruiter Tommie Visser sinds vorige maand deel uit van het olympisch kader - de beste tien dressuurcombinaties van Nederland.

Paardendiefstal

De tien mannen en vijf vrouwen die werden opgepakt, komen uit de omgeving van Leiden en Haarlem. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij paardendiefstal.

Volgens de politie werden enkele mannen donderdagavond rond 22.00 uur betrapt toen ze het dier wilden weghalen bij de manege. Daarop ontstond een vechtpartij tussen beide partijen die beweren eigenaar van Vingino te zijn. Alle betrokkenen werden opgepakt. De politie nam behalve Vingino ook een aantal voertuigen in beslag.

Uit forensisch onderzoek moet nog blijken of er bij de vechtpartij is geschoten. In de manege werden twee hennepkwekerijen ontdekt, waarvoor illegaal elektriciteit werd afgetapt. Vrijdag zijn de kwekerijen ontmanteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl