OZ doet goede zaken in Rotterdam

Oranje Zwart heeft dankzij een 3-1 overwinning in en tegen Rotterdam een goede uitgangspositie voor het behalen van de finale van de play-offs om het landskampioenschap.

Op slag van rust zorgde Bjorn Kellerman nog wel voor een Rotterdamse voorsprong, maar die hield in de tweede helft niet lang stand. Jelle Galema zorgde voor de gelijkmaker, waarna Mink van der Weerden (uit een strafbal) en Thomas Briels met twee late treffers OZ zelfs de winst schonken.

Bloemendaal wint nipt

Bij de andere halve finale lijkt het morgen nog een stuk spannender te worden. Bloemendaal won de eerste ontmoeting met Kampong weliswaar met 2-1, maar zal met die marge allerminst gerust naar Utrecht afreizen.

Extra zuur voor de Bloemendalers is dat het belangrijke uitdoelpunt van Kampong in de laatste minuut viel. Roderick Weusthof, bezig aan zijn laatste wedstrijden als profhockeyer, maakte die treffer.

Het Belgische strafcornerwapen Tom Boon had Bloemendaal daarvoor met een rake strafcorner en een velddoelpunt aan een 2-0 voorsprong geholpen.