NOS SportAangepast

Rosberg pakt pole voor Hamilton

Nico Rosberg start op poleposition bij de GP van Bahrein. De Duitser bleef met zijn Mercedes zijn Britse stalgenoot Lewis Hamilton voor. Rosberg start voor de vijfde keer van poleposition en evenaart daarmee het aantal poles van zijn vader Keke.

Daniel Ricciardo realiseerde de derde tijd, maar de Australiër start als dertiende. Hij wordt tien plaatsen teruggezet als straf voor een onveilige pitstop tijdens de GP van Maleisie.

De Duitser Sebastian Vettel, viervoudig wereldkampioen in de Formule 1, wist zich met zijn Red Bull niet eens voor de laatste kwalificatie te plaatsen. Hij werd elfde, maar start als tiende, door de straf van zijn stalgenoot Ricciardo.

Fout Sutil

Adrian Sutil moet zondag voor straf helemaal achteraan starten. De Duitse coureur van Sauber ging in de fout tijdens de kwalificatierace op het woestijncircuit van Sakhir, waarna de wedstrijdleiding hem vijf posities terugzette in de startopstelling.

In het geval van Sutil betekende dat vier plaatsen, want hij had in de kwalificatie de 18de tijd neergezet. Het formule 1-veld telt 22 bolides.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl