NOS SportAangepast

SCHC zet grote stap richting finale

De hockeysters van SCHC hebben een grote stap gezet richting de finale van de play-offs. Ze wonnen met 1-0 bij Laren. De enige treffer werd gemaakt door de Duitse Maike Stöckel, die profiteerde van een fout van Juliette Hentenaar.

In de andere halve finale won regerend landskampioen Amsterdam met 2-1 van Den Bosch. Ellen Hoog verzorgde de volledige Amsterdamse productie. Lieke Hulsen maakte het Brabantse doelpunt.

Strafcornerspecialist

Bij Amsterdam kon Eva de Goede vanwege een lichte blessure niet de hele wedstrijd spelen. Haar rol als strafcornerschutter werd succesvol overgenomen door Ellen Hoog. "Dat was misschien een beetje verrassend voor Den Bosch, maar ik ben blij als Eva ze morgen weer neemt", aldus Hoog.

"De eerste helft was het vooral aftasten, waren we wat zenuwachtig", vervolgt Hoog, die een compliment uitdeelde aan haar onervaren teamgenoten. "In de tweede helft hebben we meer lef getoond en aanvallend hockey gespeeld."

Goede uitgangssituatie

Door de nieuwe opzet van de play-offs (over twee in plaats van drie duels) doet zich de voor het hockey nieuwe situatie voor dat beide ploegen na afloop van de eerste wedstrijd over een "goede uitgangssituatie" spreken.

Tot vorig jaar hadden teams alleen iets aan een overwinning, nu telt vooral de uitslag en zijn uitdoelpunten belangrijk. Dat weet ook Den Bosch-coach Raoul Ehren. "Vorig jaar waren we balend naar huis gegaan met deze uitslag, nu voelt het heel anders."

"Het zat vandaag dicht bij elkaar. De scherpste ploeg maakte de meeste goals. Amsterdam won dus terecht, maar het is een prima uitgangssituatie voor morgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl