NOS SportAangepast

Wizards duwen Knicks over de rand

Washington Wizards heeft in de NBA een fortuinlijke 90-89 uitzege behaald op New York Knicks. Daarmee zakten de New Yorkers naar plaats negen die net geen recht meer geeft op de play-offs.

J. R. Smith was in Madison Square Garden goed voor 32 punten, maar liet met nog twee seconden te gaan met een mislukt schot de kans op de winst liggen. Washington, dat zich een dag eerder had verzekerd van de play-offs, profiteerde van negen turnovers op Carmelo Anthony. Bradley Beal was met 28 punten de topschutter.

Atlanta Hawks nam met een overwinning op Cleveland Cavaliers (117-98) in de Eastern Conference de achtste plaats van de Knicks over.

Durant evenaart Jordan

In de wedstrijd van Oklahoma City Thunder tegen Houston Rockets wist Kevin Durant Michael Jordan te evenaren. Met 28 punten maakte hij voor de veertigste keer op rij 25 punten of meer. 'Air' Jordan zette in het seizoen 1986-1987 ook zo'n lange reeks neer.

De Thunder ging desondanks onderuit. Houston won in eigen huis met 111-107 en verzekerde zich daarmee van een plek in de playoffs. James Harden had met 39 punten, negen rebounds en zeven assists een belangrijk aandeel in de overwinning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl