Groningen wint bij PEC Zwolle

In een treffen dat pas na de rust een beetje kon boeien, heeft FC Groningen uit met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle.

Het was in de eerste helft niet aan de Groningers af te zien dat ze strijden om een plek in de playoffs voor Europees voetbal. De ploeg toonde geen initiatief en was duidelijk de mindere van PEC, dat binnen de eerste vijf minuten twee keer dicht bij de 1-0 was. Doelman Marco Bizot redde beide keren, bij een schot van Furdjel Narsingh en Jesper Drost. Fred Benson miste voor PEC de beste kans, hij schoot van dichtbij over.

De bezoekers toonden in de tweede helft meer initiatief. Indrukwekkend werd het allemaal niet, maar door een rake kopbal van oud-Zwolle-speler Eric Botteghin kwam Groningen na 70 minuten wel op voorsprong.

"Met z'n allen naar De Kuip"

PEC ging zonder succes op zoek naar de gelijkmaker. De enige echte kans was voor Bart van Hintum, die bij een schot in de korte hoek op Bizot stuitte. Ondertussen was Groninger counterend gevaarlijker. Zo schoot Filip Kostelic voorlangs.

Het publiek in Zwolle kon er nauwelijks mee zitten. "We gaan met z'n allen naar De Kuip", zong de aanhang. De bekerfinale, met Ajax als tegenstander, brengt meer teweeg dan een competiewedstrijdje tegen FC Groningen.