NOS SportAangepast

WB-zege Bouwmeester bij Mallorca

Marit Bouwmeester heeft zich bij de WB-wedstrijden om de Sofia Cup op Palma de Mallorca al voor de medalrace verzekerd van de eindoverwinning in de klasse Laser radial.

De 25-jarige kernploegzeilster stelde de zege op de voorlaatste dag al veilig door twee keer tweede te worden. Daarmee bouwde ze haar voorsprong op de Finse Tuula Tenkanen na negen races uit tot 23 punten en is ze in de medalrace niet meer te achterhalen.

Bouwmeester, wereldkampioene van 2011 en winnares van olympisch zilver in 2012 in Londen, voer onder sterk wisselende omstandigheden heel constant. "We hebben van alles gehad. Veel wind, weinig wind, golven en vlak water. In alle omstandigheden ging het goed", stelde Bouwmeester tevreden vast.

Respect voor Jaap

Afgelopen winter trainde Bouwmeester voor het eerst onder begeleiding van coach Jaap Zielhuis en werkte ze met haar broer Roelof Bouwmeester als sparringpartner.

"Ik heb heel veel respect voor Jaap gekregen", verklaarde de zeilster. "Hij heeft veel geduld met mij gehad. Ik ben niet de makkelijkste om mee te werken en verwacht perfectie, vooral van mezelf. Als dat niet lukt, ben ik behoorlijk uit mijn humeur. Dat moet je allemaal van elkaar kunnen hebben."

Bouwmeester stelt dat ze "een goede combi" heeft gevonden. "Die twee mannen, Jaap en mijn broer, daar wil ik graag mee verder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl