NOS SportAangepast

Rel rond toppaard Vingino

Eén van de toppaarden uit de Nederlandse dressuur, Vingino, is inzet van een ruzie tussen verschillende personen die claimen eigenaar te zijn van het dier. De politie heeft donderdagavond in Vijfhuizen vijftien mensen opgepakt vanwege een vechtpartij om het dressuurpaard.

Vingino maakt momenteel furore met zijn ruiter Tommie Visser. Eind januari nam de combinatie deel aan Jumping Amsterdam en afgelopen weekend kwamen Vingino en Visser nog in actie tijdens Indoor Brabant.

Meerdere mensen beweren eigenaar te zijn van het paard, zegt de politie. Er ontstond een vechtpartij in een manege in Vijfhuizen, toen enkele mensen het paard wilden meenemen uit zijn stal. Anderen probeerden dat te verhinderen. De politie heeft Vingino in beslag genomen en onderzoekt wie de eigenaar van het paard is.

Geschoten

De website Horses meldt dat het paard eigendom is van Tommie Visser en Margriet van Beelen. Van Beelen zegt dat ze is beschoten door de vader van Visser toen ze het paard kwam ophalen in de manege en heeft aangifte gedaan. De politie kan nog niet bevestigen dat er is geschoten.

De advocaat van Visser heeft een andere lezing. Volgens hem wilde ''een knokploeg van een man of tien'' Vingino met geweld uit zijn stal halen. Hij zegt dat de groep is gestuurd door Van Beelen. Van Beelen zou het paard willen doorverkopen. Daar zou Visser het niet mee eens zijn.

Visser maakt sinds twee weken deel uit van het olympisch kader. Dat zijn de beste tien dressuurcombinaties van Nederland.

Hennep

In een pand op het terrein van de manege trof de politie tijdens het onderzoek twee hennepkwekerijen aan, meldt de regionale omroep RTV Noord-Holland. De stroom die daarvoor nodig was, werd illegaal afgetapt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl