NOS NieuwsAangepast

Mozilla-topman nu al weg

Bestuursvoorzitter Brendan Eich van het techbedrijf Mozilla is nu al teruggetreden, nog geen twee weken na zijn aanstelling. Hij kwam onder vuur te liggen door een omstreden donatie die hij een paar jaar geleden deed.

Eich gaf in 2008 1000 dollar aan een politieke campagne om het homohuwelijk in Californië te verbieden. Toen hij eind vorige maand als topman bij Firefox-maker Mozilla werd aangesteld, werd de kwestie opgerakeld.

Drie van de zes Mozilla-bestuurders stapten direct na Eichs aanstelling op. Het bedrijf ontkende toen wel dat dat iets te maken had met de veronderstelde anti-homo-opvattingen van Eich.

Boycot

Sindsdien groeide het verzet. Zo kwam de datingsite OkCupid met een automatische melding waarin Firefox-gebruikers werden opgeroepen tot een boycot van Mozilla-software.

Mozilla gaat nu door het stof. In een verklaring verontschuldigt het bedrijf zich omdat het de afgelopen weken naar eigen zeggen niet heeft voldaan aan de eigen eisen. "We weten waarom mensen gekwetst en boos zijn, en ze hebben gelijk: we hebben onszelf verloochend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl