NOS VoetbalAangepast

De Wit: meerdere malen bedreigd

Algemeen directeur van Vitesse Joost de Wit is meerdere malen gedurende langere tijd bedreigd door voormalig eigenaar Merab Jordania, zo zegt hij tegen de NOS. En dus niet slechts één keer ("I cut off your fingers") zoals deze week naar buiten kwam. Jordania kreeg deze week een stadionverbod van drie jaar opgelegd wegens het bedreigen van De Wit.

"Gedurende het politie-onderzoek kan ik er niets over zeggen, maar ik ben meerdere keren bedreigd, gedurende langere tijd. Wanneer? Tussen medio oktober en een maand geleden", aldus De Wit, die in mei de Duitse interim-directeur Erwin Kasakowski, een vertrouweling van Jordania, opvolgde als algemeen directeur bij de Arnhemmers.

De Wit ontkent verder dat Vitesse van Chelsea geen kampioen mag worden. "Dat zijn de woorden van Jordania. Wij zijn een club die altijd wil winnen. Die wens is er en wordt door Chelsea ondersteund."

"Club staat zeker niet in brand"

Op 22 oktober 2013 werden de aandelen van eigenaar Jordania overgedragen aan de Russische zakenman Aleksandr Tsjigirinski. De Wit was bij die overdracht niet betrokken: "Jordania was de eigenaar, Tsjigirinski was de financier. Zij hebben dat onderling afgehandeld," De algemeen directeur stoort zich aan de verdachtmakingen rond de Russische financier: "Het gemak waarmee geoordeeld wordt over de persoon of de herkomst van zijn vermogen vind ik onterecht. Tsjigirinski is een zakenman met een eigen business en hij is bevriend met Abramovitsj. Niet meer en niet minder."

"Ik werk op een heel plezierige manier samen met Tsjigirinski", aldus De Wit. "Hij bepaalt de grenzen van de begroting en onderschrijft onze plannen om financieel gezond te worden door in te zetten op scouting en jeugdopleiding, met zoveel mogelijk oud-Vitessespelers in de organisatie. De club staat zeker niet in brand."

Een uitgebreid interview met Joost de Wit vanavond in Nieuwsuur, vanaf 22.00 uur op Nederland 2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl