NOS SportAangepast

KNWV juicht komst Grand Final toe

Het Watersportverbond (KNWV) juicht de invoering van een jaarlijkse Grand Final voor alle olympische zeilklassen van harte toe.

Volgens directeur Maurice Leeser kan met het nieuwe toptoernooi, als afsluiting van de vijf wedstrijden tellende wereldbekerreeks, het zeilen als olympische sport nog beter onder de aandacht van het publiek en sponsors komen.

Verdienmodel

"Het sluit aan bij onze inspanningen in Nederland, onder meer met de promotie van de Delta Lloyd Kernploeg en het innovatieve karakter van de Delta Lloyd Regatta", liet Leeser weten.

"We zijn ook enthousiast over het feit dat er tijdens de Grand Final met de introductie van prijzengeld een verdienmodel voor onze topsporters ontstaat en dat een populaire sport als kitesurfen alvast wordt opgenomen in het wereldbekercircuit."

Vierdaagse finale in december

Eerder deze week kwam de internationale zeilfederatie (ISAF) met de ambitieuze plannen naar buiten. De beste twintig zeilers of teams per olympische klasse mogen deelnemen aan de vierdaagse finale. De organisatie regelt in principe het transport van mens en materiaal.

De eerste editie zal in december van dit jaar in het Midden-Oosten worden gehouden. De kwalificatie voor deze ouverture zal nog op basis van onder meer de WK dit jaar in Spanje en de wereldranglijst van september 2014 plaatsvinden.

De Grand Final 2015 staat voor oktober op de agenda. De zeilers kunnen zich hiervoor plaatsen via de vijf wereldbekerwedstrijden, met het eerste evenement van dat circuit in december 2014 in Melbourne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl