NOS VoetbalAangepast

De Boer: Vermeer laten keepen

Ajax-trainer Frank de Boer overweegt sterk om Kenneth Vermeer de laatste wedstrijden van het seizoen op te stellen. Dit met het oog op het WK voetbal in Brazilië. Dat heeft hij gezegd op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Vitesse.

Vermeer begon dit seizoen als eerste keeper van Ajax, maar na een serie fouten raakte hij zijn plek onder de lat kwijt aan Jasper Cillessen. De wedstrijd bij PSV (4-0 nederlaag) bleek uiteindelijk de genadeklap voor Vermeer. Na dat duel wees De Boer Cillessen aan als eerste doelman.

Vermeer, die in de KNVB-beker wel de voorkeur krijgt, maakte in de halve finale tegen AZ (1-0 zege) veel indruk. Hij stopte onder meer een strafschop van Aron Jóhannsson en redde knap op een inzet van Johann Berg Gudmundsson.

Van Gaal gecharmeerd van Vermeer

Het is bekend dat bondscoach Louis van Gaal gecharmeerd is van Vermeer. Hij noemde hem in potentie de beste keeper voor Oranje op dit moment. Het probleem is echter dat hij nauwelijks aan spelen toekomt. De Boer is bereid om Vermeer te helpen.

"Ik denk erover na om Kenneth enkele duels te laten keepen. Hij is niet in een dip gekomen en heeft gewoon keihard geknokt. Daardoor kwam hij tot zo'n prestatie tegen AZ, waar hij een signaal heeft afgegeven. Het is nu aan de bondscoach wat hij ermee doet. Ik zou het fantastisch vinden als twee Ajax-keepers naar het WK gaan", aldus De Boer.

Wel benadrukt De Boer dat Cillessen zijn eerste doelman is en dat Ajax eerst kampioen moet worden. Daarna is hij bereid om Vermeer te helpen. "Ik heb geen overleg gehad met Van Gaal. Dit is mijn eigen idee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl