NOS VoetbalAangepast

Zorgen om Ibrahimovic en Ronaldo

Over de kwetsuur van Zlatan Ibrahimovic, de sterspeler van Paris Saint-Germain, is nog niet veel duidelijk. In Parijs maken ze zich zorgen om de Zweedse spits. Ibrahimovic verliet in het 3-1 gewonnen duel met Chelsea het veld met een op het oog serieuze hamstringblessure.

Ibrahimovic, die dit Champions League-seizoen al goed is voor tien doelpunten, krijgt in de loop van vandaag meer duidelijkheid over de ernst van de blessure. Het lijkt erop dat hij in ieder geval de return in Londen moet missen. PSG-coach Laurent Blanc hoopt op een korte herstelperiode.

"Waarschijnlijk tijdje uit"

"Het is een spierblessure, dat is zeker. Hij wilde eigenlijk doorspelen, maar dat was niet verstandig", aldus Blanc. "Hij zal er waarschijnlijk wel een tijdje uit zijn, maar ik hoop dat hij zo spoedig mogelijk weer kan aansluiten. Hij maakt deel uit van ons spel."

Paris Saint-Germain speelt zaterdag in de Franse Ligue 1 tegen Reims. De koploper heeft met nog zeven wedstrijden voor de boeg liefst dertien punten voorsprong op nummer twee AS Monaco. Het kampioenschap is een kwestie van tijd. PSG staat op 19 april ook nog in de finale van de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon.

Blessure Ronaldo valt mee

Ook Cristiano Ronaldo, die met Real Madrid tegen Borussia Dortmund speelde, verliet woensdagavond vroegtijdig het veld. De Portugese aanvaller werd in het Champions Leagueduel (3-0 zege) tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Hij had daarvoor Real op 3-0 gezet.

Volgens trainer Carlo Ancelotti kan Ronaldo zaterdag tegen Real Sociedad gewoon weer meespelen. "Hij had wat lichte problemen met een knie, uit voorzorg heb ik hem naar de kant gehaald", zei de Italiaanse oefenmeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl