Go Ahead op valreep langs NAC

Go Ahead Eagles heeft in de kelder van de eredivisie een belangrijke zege geboekt op NAC Breda. Sjoerd Overgoor bezorgde zijn ploeg in Deventer op de valreep drie punten door de bal via het been van Henrico Drost binnen te schieten: 2-1.

Het duel kende een boeiende openingsfase, waarin beide ploegen direct een goede kans kregen. Bart Vriends kopte namens Go Ahead net voorlangs en aan de andere kant stuitte Elson Hooi op doelman Stephan Andersen.

Fraaie treffer Antonia

Het tempo lag vervolgens een stuk lager en pas na twintig minuten zorgde Go Ahead weer voor gevaar. Marnix Kolder, die voor het eerst sinds half februari weer in de basis stond, kopte naast. Even later was de spits alsnog betrokken bij de openingstreffer. Na een combinatie met Kolder rondde Jarchinio Antonia fraai af.

De vlugge vleugelaanvaller maakte het ook in het vervolg de NAC-defensie lastig. De bezoekers liepen echter geen verdere schade op en vlak voor rust kwamen ze zelfs uit het niets langszij. Jordy Buijs schoot de bal uit een vrije trap verrassend onder de muur door in het doel. NAC kwam kort daarna nog goed weg bij een kans voor Erik Falkenburg.

Duel kabbelt voort

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Er werd weinig risico genomen en de wedstrijd kabbelde voort. NAC had iets meer het initiatief en Go Ahead kon niet veel anders dan verdedigen. Na een uur waren de bezoekers ook dicht bij de 2-1, maar Rydell Poepon stuitte op doelman Andersen.

Dat Go Ahead toch met de zege aan de haal ging mag een klein wonder genoemd worden. Zes minuten voor tijd was het bij de eerste Deventerse kans direct raak. Jelle ten Rouwelaar was kansloos nadat Drost het schot van Overgoor van richting veranderd had.