NOS SportAangepast

Voorbereiding hockeyers niet ideaal

Het hockeyseizoen nadert zijn ontknoping. Terwijl de topploegen in de hoofdklasse zich opmaken voor de play-offs, zijn de bondscoaches al druk bezig met de voorbereiding op de WK. Het toernooi begint over minder dan twee maanden in Den Haag.

Trainen met kleine groep

Met de play-offs en de Euro Hockey League nog op het programma valt er voor de bondscoaches Paul van Ass en Max Caldas echter nog weinig voor te bereiden. Caldas traint met een groep van zes speelsters. "Alleen de speelsters van OZ, Hurley en Kampong zijn vrij. Pas op 25 april zijn we compleet. Dat is vijf weken voor de WK. Vrij krap, maar het is niet anders", zegt Caldas.

Zijn collega Van Ass kampt met hetzelfde probleem en maakt zich zorgen voor overbelasting: "We hopen niet dat iemand geblesseerd raakt en daardoor het toernooi mist, want dat zou wel heel erg sneu zijn", aldus de coach van de herenploeg.

Oefenen tegen mannen

De Nederlandse hockeysters gaan vlak voor aanvang van de WK een week op trainingskamp op Sardinië in Italië. Daarna oefent de ploeg van Max Caldas tegen herenteams uit de overgangsklasse: "Een bewuste keuze", zegt de bondscoach, die een fysieke strijd verwacht in Den Haag.

"Ik vind het dameshockey fysieker geworden, vooral internationaal. Op dat niveau wordt door de scheidsrechters ook meer toegelaten. Daarom is het goed om onszelf te testen tegen mannen."

Juichen voor ADO

De organisatie van het toernooi zal de resterende wedstrijden van ADO Den Haag in de eredivisie met veel belangstelling volgen. De WK vindt namelijk plaats in het Kyocera Stadion.

In principe wordt het hockeyveld op 30 april aangelegd, tenzij de Haagse ploeg nog worden veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Dan komt het veld er pas later in te liggen. Voorlopig loopt alles volgens schema. ADO Den Haag staat op een veilige dertiende plek in de eredivisie.

Wie nog een kaart wil bemachtigen voor de WK moet snel zijn. Volgens de organisatie zijn al dertien van de veertien speeldagen volledig uitverkocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl