SGP: 150 mln voor Defensie en OM

De SGP wil dat er volgend jaar 150 miljoen euro extra naar Defensie en veiligheid gaat. Dat zegt partijleider Van der Staaij in aanloop naar nieuwe begrotingsonderhandelingen tussen de coalitie en de 'constructieve oppositie', die volgende week beginnen.

Defensie heeft, volgens de SGP-voorman, de afgelopen tijd veel te lijden gehad van bezuinigingen. En op het Openbaar Ministerie komt veel af, vindt hij. "Voor opsporing en vervolging van misdrijven vinden we dat extra geld nodig is."

Lastenverlichting

De coalitie van VVD en PvdA maakte gisteren bekend dat zij 500 miljoen wil uittrekken voor een verhoging van de arbeidskorting, een lastenverlichting waar met name de hogere en middeninkomens van profiteren.

D66 en de ChristenUnie hebben al weten dat zij daar bovenop nog eens 500 miljoen aan lastenverlichting voor de lagere inkomens willen, en Van der Staaij zegt nu dat hij dit zal steunen. "En dan denk ik ook aan groepen als de ouderen met een klein pensioentje en aan de alleenverdieners."

De begrotingsonderhandelingen, die waarschijnlijk maandag beginnen, zijn de opmaat naar Prinsjesdag. Vorig jaar onderhandelde de oppositie ook al mee over de begroting, omdat de coalitie geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl