NOS NieuwsAangepast

Streep door 700 woningen Schiphol

De Raad van State heeft een streep gezet door de geplande bouw van 700 woningen bij Schiphol. De gemeente Haarlemmermeer moet meer onderzoek doen naar de gevolgen van de bouw voor omwonenden, Schiphol en KLM.

De woningen zijn gepland in het gebied De Schuilhoeve bij Badhoevedorp. Tegen het bestemmingsplan was verzet aangetekend door onder meer Schiphol. De luchthaven vreesde de bedrijfsvoering aan te moeten passen vanwege de normen voor geluidshinder.

Lawaai

De Raad van State geeft Schiphol en andere bezwaarmakers gelijk. Haarlemmermeer heeft volgens de hoogste bestuursrechter niet duidelijk gemaakt wat de gevolgen van de geplande woningbouw zijn voor omliggende bedrijven.

Verder is volgens de raad onduidelijk of bij de geplande woningen "een aanvaardbaar woon- en leefklimaat" kan worden gerealiseerd. De bewoners zouden last kunnen hebben van het lawaai van vliegtuigen.

Verbazing

De gemeente Haarlemmermeer zegt dat de uitspraak van de Raad van State verbaast en teleurstelt. "Wij vinden dat leefbaarheid en de bedrijfsbelangen van onder meer Schiphol en KLM in het bestemmingsplan op evenwichtige wijze zijn verwerkt", zegt wethouder Loggen.

De gemeente gaat naar eigen zeggen niet bij de pakken neerzitten. Een nieuw bestemmingsplan is in de maak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl