NOS NieuwsAangepast

WhatsApp breekt berichtenrecord

WhatsApp heeft zijn eigen berichtenrecord gebroken. De berichtendienst handelde in 24 uur tijd 64 miljard berichten af.

Van die berichten gelden er 20 miljard als verzonden berichten en 44 miljard als ontvangen berichten. Dat daar een verschil in zit, komt onder meer door groepsgesprekken: één verzonden bericht heeft dan meerdere ontvangers.

Privacy en concurrentie

In februari werd WhatsApp gekocht door Facebook voor 19 miljard dollar. Veel gebruikers maakten zich door de overname zorgen over hun privacy. Ze waren bang dat chatgegevens en telefoonnummers in handen van Facebook zouden komen. Volgens WhatsApp-oprichter Jan Koum, een Oekraïner, zijn die zorgen niet terecht.

Kort na de overname zocht een grote groep gebruikers toevlucht tot het Russische WhatsApp-alternatief Telegram, maar de populariteit daarvan lijkt inmiddels teruggelopen. In de App Store van Apple staat WhatsApp steevast in de top-10 van meest gedownloade gratis apps, terwijl Telegram achterin de top-50 zit.

De Facebook-overname heeft WhatsApp veel publiciteit opgeleverd, ook in landen waar de berichtendienst weinig werd gebruikt. Mogelijk heeft dat bijgedragen aan het nieuwe berichtenrecord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl