NOS SportAangepast

Serena Williams is doodmoe

Serena Williams is bij het WTA-toernooi in Charleston tegen een verrassende nederlaag aangelopen. De nummer één van de wereld moest al in de tweede ronde buigen voor Jana Cepelová: 4-6, 4-6. De Slowaakse is de nummer 78 van de wereld.

Titelhoudster Williams had zaterdag nog voor de zevende keer het toernooi in Miami op haar naam gebracht, maar was een paar dagen later veel minder op dreef. Zo leverde de Amerikaanse, die in de eerste ronde een bye had, de eerste vijf games meteen in bij de 20-jarige Cepelová, die nog nooit van een speelster uit de toptien had gewonnen.

Voor Williams betekende het een van de opvallendste nederlagen sinds ze twee jaar geleden op Roland Garros in de eerste ronde van Virginie Razzano verloor.

Zware jaren

"Ik heb mijn best gedaan, maar op fysiek vlak kon ik gewoon niet meer geven dan dit", vertelde Williams. Ze gaf ook aan toe te zijn aan een tennisloze periode. "Ik ben gewoon op. Ik heb een aantal weken nodig waarin ik niet aan tennis hoef te denken. Ik heb een paar enorm zware jaren gehad waarbij ik elke dag zo hard heb getraind. Een pauze inlassen kan net zo belangrijk zijn als een goede trainingsperiode en ik heb dat eigenlijk nauwelijks gedaan."

Williams werd tijdens de wedstrijd behandeld aan haar bovenbeen, maar dat was niets ernstigs, vertelde ze: "Dat is niet de oorzaak van deze verliespartij. Ik wist helemaal niets van haar, maar zij speelde goed, waarschijnlijk zo goed als ze kan. Ik heb al vaker na Miami meteen in Charleston gespeeld. Dat gaat altijd goed. Het was gewoon mijn dag niet."

Op vakantie

Op de vraag wat ze nu gaat doen, was de nummer één van de wereld duidelijk. "Ik ga op vakantie. Ik moet even tot mezelf komen. Dan komt het wel weer goed voor het gravelseizoen." Het eerstvolgende toernooi dat Williams zal spelen, is hoogstwaarschijnlijk het toernooi van Madrid, begin mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl