Barça en Atlético in evenwicht

In de Champions League is het eerste kwartfinaleduel tussen FC Barcelona en Atlético Madrid in Camp Nou geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De return is op woensdag 9 april in Madrid.

David Villa was namens Atlético aan het begin en einde van de eerste helft dicht bij succes. In het eerste geval schoot hij na een zwakke trap van doelman José Manuel Pinto rakelings naast. Kort voor de rust nam hij Pinto weer onder vuur en redde de vervanger van de zwaargeblesseerde Victor Valdés knap.

Aderlating

Tussen beide momenten in had Barcelona een overwicht en kreeg het enkele kansen, maar de hechte verdediging van Atlético hield eenvoudig stand. Na een prima actie van Lionel Messi zag Andrés Iniesta zijn inzet geblokt door Diego Godin, een kopbal van Messi werd gestopt en Neymar schoot net over.

Zowel Barcelona als Atlético onderging in de eerste helft al een aderlating. Bij de thuisclub viel Gerard Piqué uit en bij de bezoekers moest vedette Diego Costa naar de kant. De topschutter (25 treffers in de Primera Division en 7 in de Champions League) kampte al met knieklachten en viel nu uit met een hamstringblessure.

Weergaloos schot Diego

Het leed van Costa's uitvallen werd verzacht door zijn vervanger Diego, die elf minuten na de pauze Atlético met een schitterend schot op voorsprong zette. Barcelona moest even bekomen van de schrik, maar een kwartier later was de gelijkmaker toch een feit; na een perfecte pass van Iniesta scoorde Neymar met een bekeken schot.

Het bleek de opmaat voor een fel offensief van Barcelona, waarin onder anderen Iniesta en Messi kansrijk waren. Atlético bleef echter overeind, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Thibaut Courtois.