Bayern gelijk bij Manchester Utd

Het eerste duel tussen Bayern München en Manchester United in de kwartfinales van de Champions League is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Titelverdediger Bayern was vooraf de torenhoge favoriet tegen het veelgeplaagde United en dat was te zien op het veld. De Duitsers hadden in de eerste helft 78 procent van het balbezit. Toch had Manchester, dat startte met Alexander Büttner in de basis, met iets meer geluk al voor rust met 2-0 voor kunnen staan.

Arbiter helpt Bayern

Al na een paar minuten volleyde Danny Welbeck de bal knap in het doel. Hij werd echter teruggefloten, hetzij voor hands hetzij voor gevaarlijk spel. Van beide leek geen sprake. Even voor rust kreeg Welbeck opnieuw een grote kans. Zijn wippertje over Manuel Neuer werd door de doelman nog net weggetikt.

Bayern zette niet alleen druk, maar kreeg ook zijn kansen. Zo werd een inzet van Arjen Robben nog net uit de verre hoek getikt door doelman David de Gea.

Goals na rust

Na een uur spelen brak Manchester United de ban. Uit een corner van Wayne Rooney kopte Nemanja Vidic de bal op knappe wijze binnen.

Het antwoord van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten. Uit een prachtige aanval over meerdere schijven schoot Bastian Schweinsteiger behendig binnen.

In de slotfase ging Bayern op zoek naar meer, maar de enige die nog op het wedstrijdformulier kwam, was Schweinsteiger met zijn tweede gele kaart. Hij mist volgende week, net als Javi Martinez die geel ontving, de return in München. Het zal de Duitsers niet al te veel deren. Ook zonder de middenvelder moet dit klusje in München geklaard kunnen worden.